Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Nieuws Toen de televisie nog zwart-wit was...
Document Acties

Toen de televisie nog zwart-wit was...

.. kwam de "Senator", een z.g. dagtrein op de rails. Trix brengt dit 7-delige treinstel als "Profi"-model in H0 uit.

Toen de televisie nog zwart-wit was...

Dieseltreinstel "Senator" - Trix Proficlubmodel

"Senator" voor H0

Aan het begin van de jaren vijftig ontwikkelde de Deutsche Bundesbahn (DB) twee gelede treinstellen voor het langeafstandsverkeer. De constructie ontstond onder leiding van Franz Kruckenberg, die al in de jaren dertig naam had gemaakt met sneltreinvoertuigen. Bij de ontwikkeling van de twee treinstellen kon hij teruggrijpen op waardevolle ervaringen die al met de railzeppelin en met de SVT 135 155 waren opgedaan: het was mogelijk om hoge snelheiden te bereiken door de vergaande en compromisloze toepassing van het lichte aluminium. De twee gelede treinstellen werden voor het eerst gepresenteerd in 1953, en wel op de Deutsche Verkehrsausstellung (DVA) in München: de VT 10 501, die door Linke-Hofmann-Busch als dagtrein ‘Senator’ voor de DB was gebouwd, en de VT 10 551, door Wegmann  als nachttrein ‘Komet’ vervaardigd voor de Deutsche Schlafwagen- und Speisewagengesellschaft (DSG).


Senator Trix HO model


Voor de leden van de Trix "Profi" club worden elk jaar exclusieve modellen geproduceerd. In 2008 is dat de "Senator", het dieseltreinstel met bedrijfsnummer VT 10.5. In H0 onder artikelnummer 22797 in 4-delige uitvoering met 2 locomotieven, 1 salonrijtuig en 1 rijtuig met keuken. Prijs € 599,00. Geplande levering: 4e kwartaal 2008.
Uitbreidingsset Senator H0 voor Trix

Voor de uitbreiding van dit treinstel tot een 7-delige stam, is er de uitbreidingsset art. nr. 24797 met 3 tussenrijtuigen. Prijs € 149,00. Geplande levering: 4e kwartaal 2008.

De levering van Trix "Profi" clubmodellen geschiedt door de geauthoriseerde Trix/Märklin dealer.
© Trix Nederland - Contact