Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Nieuws Big-Bigger-Big Boy
Document Acties

Big-Bigger-Big Boy

[24.11.2023] Op de N-Spoortentoonstelling in Stuttgart heeft Minitrix als vooraankondiging voor 2024 het model van de Big Boy gepresenteerd.

Big-Bigger-Big Boy

Klik op de afbeelding om het uit te vergroten

De 25 machines van reeks 4000 gelden als de grootste locomotieven ter wereld, die ooit in serie zijn gebouwd. De vaak ook officieel gebruikte bijnaam "Big Boy" klinkt dus eerder bescheiden. De circa 40 m lange giganten brachten het met vier reusachtige cilinders tot een vermogen van meer dan 6.200 PK. Bijzonder indrukwekkend waren natuurlijk ook de geluiden, die zo'n bakbeest maakte. Nu in Spoor N !

Highlights:

  • Eenmalige serie
  • Rookgenerator
  • Lengte 25,3 cm

 

16990 Stoomlocomotief Serie 4000 Big Boy (N)

16990 Big Boy N

Voorbeeld: Zware goederentrein-stoomlocomotief serie 4000 "Big Boy" van de Union Pacific Railroad (U.P.). Uitvoering van de locomotief met bedrijfsnummer 4013. Zoals in gebruik rond 1950.

Model: Met digitale decoder en uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogensaandrijving. 8 aangedreven assen. Antislipbanden. Rookgenerator. Met de rijrichting wisselend frontsein en rookgeneratorcontact in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Cabineverlichting digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte ledlampjes. Boogvolgend geleed onderstel. Boxpok-wielen. Minimale radius R2a (261,8 mm) Lengte over de koppelingen ca. 25,3 cm.

Prijs: € 599,--

Klik op de afbeelding hieronder om de Duitse folder te downloaden.

Bigboyfolder

 


© Trix Nederland - Contact