Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Nieuws Speciaal model 2024
Document Acties

Speciaal model 2024

[04.03.2024] Het Trix H0 Speciaal model 2024 is de imposante sneltrein-stoomlocomotief 18 323 van de Deutsche Bahn.

Speciaal model 2024

Klik op de afbeelding om het uit te vergroten

Tot diep in de jaren '60 was ze een opzienbarende verschijning op de spoorwegen van de DB. De indrukwekkende sneltrein-stoomlocomotief 18 323 die het in zich heeft om als perfect ontworpen model een ster in het Trix-programma te worden. De berensterke en snelle machine werd onder regie van het Bundesbahn Zentralamt tot 1969 ingezet. Daarmee is het nieuwe Trix-model een realistische, opzienbarende verschijning op elke modelspoorbaan die gesitueerd is in het belangrijke DB tijdperk III. Haar verschijnen, te midden van de in die tijd supermoderne diesel- en elektrolocs zal, net als vroeger bij het grote voorbeeld, opzien baren. Met alle ongewone verhalen die aan dit Duitse loc-icoon verbonden zijn.

25323 Sneltrein-stoomlocomotief

T25323

Voorbeeld: Sneltrein-stoomlocomotief 18 323 met kolentender 2'2 T29,6 van de Deutsche Bundesbahn (DB). Oorspronkelijk type IVh, Baden. Beproevingslocomotief van het Bundesbahnversuchsamt Minden. Kleur zwart/rood. Voorzien van Witte windleiplaten en Indusi aan de machinistenzijde. Schoorsteen met "Caledonian kraag". Model in de uitvoering omstreeks 1966.

Model: Met digitale decoder met uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogensaandrijving met vliegwiel in de ketel. Aandrijving op 3 assen. Antislipbanden. Locomotief en tender zijn grotendeels uit metaal vervaardigd. Met standaard ingebouwde rookgenerator met snelheidsafhankelijke, dynamische rookuitstoot die digitaal bediend kan worden. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein dat brandt in analoog bedrijf en in digitaal bedrijf schakelbaar is. Ook de verlichting in het machinistenhuis, de verlichting van het drijfwerk en het flakkeren van de vuurkist zijn apart digitaal te bedienen. Verlichting door middel van onderhoudsvrije, warm-witte en rode lichtdiodes (LED). Verstelbare meeverende kortkoppeling tussen locomotief en tender. Meeverende koppeling met NEM schacht aan de tender. Bufferhoogte van loc en tender volgens NEM-norm. Kleinst berijdbare radius 360 mm. Voor gebruik op grotere boogstralen en voor vitrine opstelling zijn extra nauw aansluitende traptreden bijgevoegd. Deze kunnen apart onder het machinistenhuis gemonteerd worden. Met los meegeleverde beschermbuizen voor de zuigerstangen. Verwarmings- en remleidingen zijn eveneens los bijgevoegd. Lengte over de buffers 27,2 cm.

Highlights

:

  • Volledig nieuw ontwikkeld model
  • Bijzonder nauwkeurig geconstrueerd metalen model.
  • Met zeer veel apart gemonteerde details.
  • Bufferhoogte van locomotief en tender volgens NEM.
  • Standaard ingebouwde rookgenerator met snelheidsafhankelijke dynamische rookuitstoot.
  • Verlichting in het machinistenhuis, boven het drijfwerk en het flakkeren van de vuurkist zijn digitaal bedienbaar.
  • Digitale DCC/mfx-decoder, geschikt voor RailCom, met uitgebreide bedrijfs- en geluidsfuncties.
  • Met opklapbare overgangsplaat tussen het machinistenhuis en de voorkant van de tender.

Prijs: € 679,-

Levertijd: 2 Kwartaal 2024

Dit model vindt u in het Märklin H0-assortiment onder artikelnummer 38323

Download hier de folder.


© Trix Nederland - Contact