Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Support/downloads Handleidingen
Document Acties

Handleidingen

Eén niveau omhoog

Hier vindt u de gebruikshandleidingen van locomotieven, toebehoren en systeemcomponenten. Alle handleidingen zijn in PDF-formaat die u gratis kunt downloaden. Om ze te kunnen bekijken en af te drukken heeft u het gratis softwareprogramma Adobe Reader nodig.

Handleiding Mobile Station 66950
Deze handleiding is gecombineerd met de Franse handleiding. De Nederlandse handleiding begint vanaf pagina 40.
Handleiding Mobile Station 66920
Digitale handregelaar-besturingseenheid voor gelijkstroom-modelbanen voor het besturen van locomotieven met decoders met DCC dataformaat. Maximaal 20 locomotieven zijn direct te besturen, waarvan ca. 2-3 tegelijk, afhankelijk van de stroomopname. Locselectie via sprekende locbenamingen. Keuze uit beschrijfbare locdatabank of digitale adressen bestaande uit 2 cijfers. 9 Toetsen voor extra functies. Weergave van de functiestatus in het geïntegreerde grafische display door zelfverklarende pictogrammen bij locselectie uit de geïntegreerde locdatabank. Locselectie-, menu- en Nood-Stop-toetsen. Met geïntegreertde aansluitkabel met stekker voor aansluiting aan gelijkstroommodelbanen (via aansluitbox 60115). Afmetingen 165 x 69 x 35 mm.
Beknopte handleiding Mobile Station 66920
Om snel aan de slag te kunnen met het Mobile Station, hebben wij een beknopte gebruiksaanwijzing samengesteld die u kunt downloaden.
66105 Portaalkraan - Trix H0
Volledig functionele uitvoering met digitale regeling. Het regelapparaat is in de leverantie opgenomen. Aansluiting op de lichtuitgang van een modelspoortrafo. 14 V wisselstroom. De grondplaat past met een vrije ruimte tussen de rijrails van de kraanbrug van 232,5 mm en een lengte van 360 mm in vele gelijkstroomrailsystemen en de railgeometrie van het C-railsysteem. Grondplaat verlengbaar. Kraanbrug door twee hoogvermogen-motoren aangedreven. Kraanhuis op brug door hoogvermogenmotor aangedreven. Kraanhuis 360° draaibaar. Kraanhaakfuncties tillen en vieren. Kraanhaak van metaalspuitgietwerk. Aansluitmogelijkheid voor bijgevoegde elektromagneten. Functionele werkschijnwerper. Alle functies afzonderlijk digitaal regelbaar. Grondvlak ongeveer 360 x 360 mm. Hoogte ca. 270 mm. Kranen zijn de kenmerken van havens, goederenstations en industriële installaties. Vele zijn meesterwerken van ingenieurskunst. Het voorbeeld van ons model zou even goed in een haven, in een depot, de laadweg van een goederenstation of bij de ertsbunkers van een hoogoveninstallatie kunnen staan.
RAm TEE Minitrix
De dieselelektrische treinstellen van het type RAm/DE werden vanaf 1957 gemeenschappelijk door de SBB en NS aangeschaft. Uiterlijk en technisch waren de Zwitserse en Nederlandse treinen identiek, alleen in de keuze van de kussens en binnenbekleding waren lichte afwijkingen waar te nemen. In totaal werden 5 eenheden gebouwd, die tussen Zürich en Amsterdam op het Rijntraject en tussen Amsterdam en Parijs ingezet werden. Later werden de treinen ook op de relatie München-Zürich ingezet. Vier treinen werden in 1976 naar Canada verkocht, waar ze bijna 20 jaar als „Northlander’ reden. 5 rijtuigen zonder motorkop keerden in 1999 naar Europa terug. Ze wachtten aanvankelijk in Zwitserland en wachten tegenwoordig in Nederland op hun renovatie tot nostalgische TEE-trein.
Treinstel "Koploper" - Minitrix
Voorbeeld: 3-delig met mBk 381 + AB 383 + sBk 382 van de Nederlandse Spoorwegen. Bouwjaar vanaf 1977. Inzet: Intercity-verkeer. Model: tijdperk V, met nieuwe bedrijfsnummers, lichtwisseling wit/rood, motor met vliegwiel, 2 assen aangedreven, 2 antislipbanden. L.o.k. 508 mm. Geleverd onder de artikelnummers 12829, 12500 (2001) en 12749 (2004).
Veiligheidsvoorschriften
 

© Trix Nederland - Contact